De werkzaamheden van Gea van der Puijl ZuivelAdvies bestaan voor een belangrijk deel uit de leiding en/of mede-uitvoering van projecten. Denk hierbij aan:

Ontwikkeling van de HygiŽnecode voor de Boerderijzuivelbereiding en herziening
van de HygiŽnecode voor de Kleinschalige Detailhandel.

Projecten rondom kwaliteitsverbetering van boerderijzuivelproducten

Meerdere projecten waarbij de ontwikkeling en afzetbevordering van nieuwe
ambachtelijk bereide zuivelproducten centraal staat (meest recent:
productinnovatie uit schapenmelk)

Cursussen op maat voor onder andere CSK, Heerlijkheid Marienwaerdt,
Abdij Koningshoeven en meerdere kaasboerderijen.

Introductie Boerenkaas voor Landwinkel

Verzorgen van Masterclasses Boerenkaas voor de detailhandel

Bijdrage als spreker aan het Zijerveld event 2013

Jaarlijkse bijdrage als arbiter aan de Cum Laude kaaskeuring en
verantwoordelijk voor een goed verloop van de technische keuring op de
Boerenkaaskeuringen van de BBZ.

Lid EU-werkgroep Hygiëne namens de BBZ.

Begeleiden van een delegatie van kwaliteitsdeskundigen uit Australië in
Nederland met als doel inzicht te geven in de borging van de kwaliteit van
rauwemelkse kaas in Nederland.

Verbeteren van de productkwaliteit van het zuivelbedrijf Panthi Dairy te Pokhara (Nepal).