Door mij geschreven columns en artikelen geplaatst in Lekkernijver, het vakblad voor ondernemers in foodspecialiteiten.

  • Technisch keuren
  • Is kaas uit rauwe melk risicovol
  • Rijpen van kaas
  • Bereiding van Goudse kaas
  • Houdbaarheid van kaas
  • Verschillen tussen kazen
  • Voer en kaas
  • Persen van kaas
  • Invloed van de bereidingswijze
  • Hoe vet is kaas?
  • Stremsel
  • Afname van de productie van rauwemelkse kaas
  • Verhitten of rauwmelks
  • Zuursel
  • Allergenen 2
  • Allergenen 1
  • Leren van doorsnede 2
  • Leren van doorsnede 1
  • Pekelen kaas
  • Vakkennis

Door mij geschreven artikelen geplaatst in het vakblad Boer en Zuivel.

  • Hygiënecode
  • Lactobacillen
  • Boerenkarnemelk
  • Verhitten van melk

Door mij geschreven artikelen geplaatst in de Zelfkazer, het vakblad voor Boerderijzuivelbereiders.

  • Leren van Kaasdoorsnedes
  • Listeria Monocytogenes
  • Risico op STEC verkleinen
  • Echte karnemelk
  • Bitter in kaas tegengaan
  • Zwarte vlekjes in kaas te voorkomen
  • Is deze kaas lekker
  • pH van invloed op smedigheid kaas
  • Smedige kaas
  • Hoe maak je een kampioenskaas

Zilveren medaille NNKC 2016


Persconferentie Nepal. Eerste in Nepal geproduceerde Goudse kaas.

Krantenartikel

Cum Laude 2014



RTV Brabant 2013

Keurmeesters kijken, knijpen, ruiken en proeven: boerenkaas uit Hoogeloon en Gilze het lekkerst


Bronzen medaille NNKC 2013




Artikel Lekkernijver 2012

kaasdetaillist Steven van Dam volgde de cursus Kaasbereiding
en geeft zijn mening over het belang van scholing.


Gea van der Puijl ZuivelAdvies
Zassenkamp 1
6721AK Bennekom
06 17 55 22 39

Home
Individueel Advies
Cursussen
Projecten
Media
Contact