Gea van der Puijl ZuivelAdvies organiseert de volgende cursussen:

Kaasbereiding

Dit is een cursus waarin u in 8 lessen de basisbeginselen leert van de bereiding van kaas. U leert hoe u deze producten moet produceren, wat er allemaal fout kan gaan bij de bereiding en hoe u dit bij kunt sturen of voorkomen.

Kaasbereiding Gevorderden
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al meerdere jaren ervaring hebben met de bereiding van kaas en de basiscursus al hebben gevolgd. Doel van deze cursus is verdieping van kennis en uitwisseling van kennis en ervaringen met andere (boeren)kaasbereiders. De cursus bestaat uit 4 lessen.

Andere Kaassoorten
In deze cursus hoort u achtergronden achter de bereiding van vele kaassoorten, denk aan witschimmel, blauwschimmel en roodbacteriekazen. U experimenteert thuis kleinschalig met de bereiding van de verschillende kazen. De cursus bestaat uit 4 lessen.

Bereiding Zuivelproducten
In deze cursus leert u in 6 lessen de (ambachtelijke) bereiding van onder andere yoghurt, karnemelk, boter en kwark. U leert hoe u deze producten moet produceren, maar met name ook hoe u problemen bij de bereiding van deze producten kunt voorkomen.

Cursus op maat
U kunt in overleg een cursus (voor uw werknemers) op uw eigen locatie laten verzorgen aangepast aan uw eigen bedrijfssituatie en wensen. Het aantal bijeenkomsten en de te behandelen onderwerpen worden in overleg bepaald.

Voor meer informatie kunt u de volgende pdf-file openen.