Gea van der Puijl ZuivelAdvies organiseert de volgende cursussen:

Kaasbereiding
In deze cursus leer je in 8 lessen de basisbeginselen van de bereiding van kaas. Na afloop weet je hoe je deze producten moet produceren, wat er fout kan gaan bij de bereiding en hoe je dit bij kunt sturen of voorkomen.

Bereiding Zuivelproducten
In deze cursus leer je in 6 bijeenkomsten de (ambachtelijke) bereiding van onder andere yoghurt, karnemelk, boter en kwark. Je leert hoe je deze producten produceert, en ook hoe je problemen bij de bereiding van deze producten kunt voorkomen.

Kaasbereiding Gevorderden
Deze cursus is bedoeld voor mensen die meerdere jaren ervaring hebben met de bereiding van kaas en de cursus Kaasbereiding hebben gevolgd. De cursus geeft verdieping van kennis en uitwisseling van kennis en ervaringen met andere (boeren)kaasbereiders. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Andere Kaassoorten
In deze cursus leer je meer over de bereiding van vele kaassoorten, denk aan witschimmel, blauwschimmel en roodbacteriekazen. Je experimenteert thuis kleinschalig met de bereiding van deze verschillende kazen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Kaasbeoordeling
Een korte cursus (1 dagdeel) waarin je leert kaas te beoordelen en verbanden te leggen met de werkwijze van die kaas.

Kwaliteitsbeheersing
Voedselveiligheid wordt een steeds belangrijker aandachtspunt, ook bij boerderijzuivelbereiding. In deze cursus leer je onder andere meer over de risicovolle micro-organismen die in zuivelproducten kunnen groeien, hoe je laboratorium-uitslagen moet lezen en interpreteren en hoe je zorgt voor een goede kwaliteitsbeheersing.

Cursus op maat
Je kunt in overleg een cursus (voor je werknemers) op eigen locatie laten verzorgen aangepast aan de bedrijfssituatie en wensen. Het aantal bijeenkomsten en de te behandelen onderwerpen worden in overleg bepaald.

Voor meer informatie kunt u de volgende pdf-file openen.