Gea van der Puijl ZuivelAdvies organiseert de volgende cursussen:

Kaasbereiding

In deze cursus leert u in 8 lessen de basisbeginselen van de bereiding van kaas. Na afloop weet u hoe u deze producten moet produceren, wat er fout kan gaan bij de bereiding en hoe u dit bij kunt sturen of voorkomen.

Kaasbereiding Gevorderden
Deze cursus is bedoeld voor mensen die meerdere jaren ervaring hebben met de bereiding van kaas en de cursus Kaasbereiding hebben gevolgd. De cursus geeft verdieping van kennis en uitwisseling van kennis en ervaringen met andere (boeren)kaasbereiders. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Andere Kaassoorten
In deze cursus leert u meer over de bereiding van vele kaassoorten, denk aan witschimmel, blauwschimmel en roodbacteriekazen. U experimenteert thuis kleinschalig met de bereiding van deze verschillende kazen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Bereiding Zuivelproducten
In deze cursus leert u in 6 bijeenkomsten de (ambachtelijke) bereiding van onder andere yoghurt, karnemelk, boter en kwark. U leert hoe u deze producten produceert, en ook hoe u problemen bij de bereiding van deze producten kunt voorkomen.

Kaasbeoordeling
Een korte cursus (1 dagdeel) waarin u leert kaas te beoordelen en verbanden te leggen met de werkwijze van die kaas.

Cursus op maat
U kunt in overleg een cursus (voor uw werknemers) op uw eigen locatie laten verzorgen aangepast aan uw eigen bedrijfssituatie en wensen. Het aantal bijeenkomsten en de te behandelen onderwerpen worden in overleg bepaald.

Voor meer informatie kunt u de volgende pdf-file openen.